Мой сайт Среда, 08.05.2024, 23:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
» Меню сайта

» Категории раздела
Новости науки и техники [571]
Science and Technology [11]
Новости наномира [3]
Сплавы [4]
Трибология [0]
Водород [4]

» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

» Форма входа

Главная » 2020 » Июль » 21 » Відкрили нову бактерію, яка їсть метал
08:02
Відкрили нову бактерію, яка їсть метал

Відкрили нову бактерію, яка їсть метал

 

Теоретичне існування таких бактерій допускалося й раніше, але тільки зараз ці організми вдалося виявити.

Дослідники відкрили новий вид бактерій, які споживають метал, зокрема елемент під назвою магній. Цей метал - одна з найбільш поширених речовин на Землі. Більше століття тому вчені допускали існування мікробів, які поглинають його як джерело енергії.

Як передає unian.ua, тепер нарешті вдалося виявити таку бактерію. Про це йдеться у висновках дослідження, опублікованих у журналі Nature.

"Це перша відома бактерія, яка використовує магній як паливо. Унікальна риса мікробів у природі полягає в тому, що вони можуть метаболізувати непридатні на перший погляд речовини, такі як метали. Так вони отримують корисну для себе енергію", - пояснив автор дослідження з Каліфорнійського інституту технологій Джаред Лідбеттер.

Дослідники стверджують, що бактерія окислює магній. Це означає, що вона відриває від металу електрони, роблячи його чорним. Окиснення використовується для перетворення вуглекислого газу в біомасу в ході процесу, який називають хіміосинтезом. Це дозволяє бактерії рости. Вчені й раніше знали про бактерії й гриби, здатні окислювати магній. Однак, до цього часу не було жодних доказів, що цей процес може сприяти росту такого типу організмів.

Відкриття бактерій, які їдять магній, було випадковим. Професор екологічної мікробіології Джаред Лідбеттер проводив інше дослідження з використанням магнію у формі, подібній до крейди. Перед тим, як піти зі свого кабінету в Пасадені кілька місяців тому, він залишив скляну посудину, вкриту магнієм, у раковині з прісною водою. Коли він повернувся, то був здивований, що посудина тепер була вкрита чорною речовиною.

"Я подумав: "Що це ще таке?". Я почав підозрювати, що мікроби, про існування яких давно підозрювали, можуть бути відповідальні за це. Тож ми почали систематично проводити тести, щоб це перевірити", - пояснив вчений.

Тести встановили, що чорна речовина й справді була окисненим магнієм, якого багато в природі. Вчені дійшли висновку, що магній був окислений бактерією, яку назвали  Candidatus Manganitrophus noduliformans, яка потрапила на магній в лабораторії разом водою.

 

http://www.bagnet.org/news/tech/1287235/vcheni-vidkrili-novu-bakteriyu-yaka-yist-metal

Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 245 | Добавил: Professor8146 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
» Поиск

» Календарь
«  Июль 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

» Архив записей

» Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz