Мой сайт Суббота, 27.04.2024, 01:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
» Меню сайта

» Категории раздела
Новости науки и техники [571]
Science and Technology [11]
Новости наномира [3]
Сплавы [4]
Трибология [0]
Водород [4]

» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

» Форма входа

Главная » 2021 » Ноябрь » 20 » Кафедра технологій виробництва і професійної освіти
14:18
Кафедра технологій виробництва і професійної освіти

Кафедра технологій виробництва і професійної освіти

http://luguniv.edu.ua/?page_id=7068

Загальна інформація

Адреса: 92703, Луганська обл., м. Старобільськ, пл. Гоголя, 1, ауд. М2

Телефон:  +380954837498, Бурдун Віктор Васильович

Власний сайт:  https://sites.google.com/view/tvipo/

Е-mаіl: Burdun_V_V@ukr.net

Кафедра технологій виробництва і професійної освіти має давні традиції підготовки високоякісних фахівців. Кафедру створено у 1978 році. Вона неодноразово змінювала свою назву. Спочатку на кафедрі готували вчителів загальнотехнічних дисциплін та праці. З 2000 років кафедра, крім вчителів трудового навчання, готувала інженерів-педагогів спеціальності «Професійна освіта» п’яти напрямків. Зараз кафедра готує здобувачів вищої освіти за 4 спеціальностями. 

Головна мета та завдання кафедри: забезпечення якісного, наукового рівня  викладання спеціальних дисциплін із застосуванням сучасних освітніх і інформаційних технологій, постійне покращення навчального матеріалу з урахуванням сучасних досягнень науки і техніки, формування всебічно розвиненого випускника, фахівця своєї справи.

Місія кафедри: підготовка висококваліфікованих, мобільних і конкурентоспроможних фахівців здатних ефективно використовувати набуті  теоретичні знання і практичні навички в професійній діяльності, швидко реагувати на зміни на ринку праці.


Навчальна діяльність

Кафедра є випускаючою для спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології» і «Професійна освіта» чотирьох напрямків. Вона здійснює підготовку фахівців за такими освітньо-кваліфікаційними рівнями:

ОКР бакалавра

  • Середня освіта. Трудове навчання та технології;
  • Професійна освіта (транспорт);
  • Професійна освіта (аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології);
  • Професійна освіта (технологія виробів легкої промисловості);
  • Професійна освіта (технологія виробництва і переробка продукції сільського господарства)

ОКР магістра

  • Середня освіта. Трудове навчання та технології;
  • Професійна освіта (транспорт);
  • Професійна освіта (аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології);
  • Професійна освіта (технологія виробів легкої промисловості).

Кадровий склад кафедри

  • Бурдун Віктор Васильович, к.п.н., доцент, зав. каф.
  • Маслійов Сергій Володимирович, д.с-г.н., професор
  • Чесноков Олексій Вікторович, д.т.н., професор
  • Беседа Олександр Олександрович, к.т.н., доцент
  • Євлаш Тетяна Олександрівна к.е.н., доцент
  • Васецька Лариса Олександрівна, к.т.н., доцент
  • Крамаренко Дмитро Павлович, к.т.н., доцент
  • Ревякіна Ольга Олександрівна, к.т.н., доцент
  • Скібіна Олена Володимирівна, к.п.н., доцент
  • Чумак Михайло Михайлович, к.і.н., доцент
  • Бикадорова Наталя Олексіївна, ст. викладач
  • Гіренко Наталія Ігорівна, ст. викладач
  • Грищишина Галина Миколаївна, асистент

 Сумісники                                                  

  • Колесніков Валерій Олександрович, к.т.н., доцент
  • Морозова Марія Миколаївна, к.п.н., доцент
  • Рожкова Анастасія Юріївна, асистент
  • Стрельцова Надія Вікторівна, асистент

Співробітники кафедри

  • Лисенко Іван Сергійович, майстер виробничого навчання
  • Рожкова Анастасія Юріївна, старший лаборант
  • Кунченко Ярослав Володимирович, лаборант

Наукова діяльність

На кафедрі значна увага приділяється науковій діяльності співробітників. Наукова робота кафедри виконується за особистими темами викладачів. Тематика наукових досліджень викладачів кафедри різнопланова. Це пов’язано з тим, що на кафедрі працюють фахівці з технічних, сільськогосподарських і педагогічних спеціальностей. Тематика наукових досліджень і результати науково-дослідної роботи відображають спектр досліджень викладачів кафедри.

Викладачі кафедри постійно вдосконалюють та підвищують рівень своєї наукової та навчально-методичної кваліфікації шляхом стажування у провідних науково-дослідних закладах України та зарубіжжя.

У 2021 році на кафедрі було захищено одну кандидатську дисертацію. Два викладача кафедри завершили навчання в докторантурі.

Науковці кафедри є авторами монографій, статей у вітчизняних і закордонних виданнях, у журналах з імпакт-фактором, підручників, навчальних посібників. Викладачі кафедри отримали значну кількість патентів на винахід, патентів на корисну модель.

Наукові розробки викладачів впроваджено в діяльність загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, установ, підприємств і організацій.

Кафедрою проводяться регіональні, всеукраїнські і міжнародні науково-практичні конференції та інші наукові заходи. Викладачі кафедри також беруть активну участь у конференціях різних рівнів.

Кафедра співпрацює з Фізико-механічним інститутом ім. Г.В. Карпенка НАН України (м. Львів), Західнопоморським технологічним університетом (м. Щецин, Польща), Морською Академією (м. Щецин, Польща), Національним університетом «Львівська політехніка», Львівським національним університетом імені Івана Франка, Львівською національною академією мистецтв, Національним аерокосмічним університетом ім. М.Є. Жуковського, Національним педагогічним університетом імені М. Драгоманова, Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля, Інститутом хімічних технологій СНУ ім. В. Даля (м. Рубіжне), Українською інженерно-педагогічною академією (м. Харків),  Інститутом проблем ендокринної патології ім. В. Я. Данилевського НАН України, Харківським державним університетом харчування та торгівлі, Національним університетом харчових технологій, Інститутом дослідження жирів при Харківському політехнічному інституті, Національною академією Національної гвардії України ім. П. Сагайдачного, Інститутом рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН, Національним університетом «Харківський політехнічний університет»,  Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності, Луцьким національним технічним університетом, Хмельницьким національним університетом, Донбаським державним педагогічним університетом, Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка, Глухівським національним педагогічним університетом імені Олександра Довженка, Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя.

Кафедра активно співпрацює з науковою радою при президії НАН України «Фізико-хімічна механіка матеріалів». Кафедрою проводяться спільні наукові дослідження з відділами та лабораторіями  Фізико-механічного інституту імені Г.В. Карпенка у галузі механіки руйнування і міцності матеріалів, фізико-хімічних корозійних процесів, а також неруйнівного контролю дефектності матеріалів та технічної діагностики середовищ та конструкцій. Також разом з Фізико-механічним інститутом ім. Г. В. Карпенка НАН України проводяться роботи присвячені дослідженню фізико-механічних та експлуатаційних властивостей сплавів, що застосовуються в енергетичній галузі.

Результатом цієї співпраці стали публікації у журналах, які мають цитування у науково-метричних базах даних «Металофізика та новітні технології» (Scopus), «Проблеми тертя та зношування», «Фізико-хімічна механіка матеріалів», «Materials Science (Springer), (Scopus, Web of Science)», Archives of Materials Science and Engineering (Scopus), TEKA Commission of Motorization and Power Industry in Agriculture, Journal of Machine Construction and Maintenance, «Problemy eksploatacji», Mechanik, Non-destructive testing and diagnostics та ін.

У 2019 році на кафедрі ТВіПО відкрито 2 нові теми (відповідальний виконавець доц., к.т.н. Колесніков В.О.):

«Дослідження та аналіз продуктів різання як індикаторів руйнування сплавів на різних етапах життєвого циклу виробів» (№ д.р. 0119U102465 (2019 – 2024);

«Дослідження та аналіз продуктів зношування як індикаторів руйнування сплавів на різних етапах життєвого циклу виробів» (№ д.р. 0119U102243 (2019 – 2024).

Дослідження фізико-механічних та експлуатаційних властивостей важкооброблювальних сплавів проводяться разом з компанію Struers ApS (Данія) та в лабораторії Дрезденського технічного університету (м. Дрезден, Німеччина). 

На кафедрі проводяться роботи пов’язані з аналізом та систематизацією інформації, що стосується водневої енергетики, транспорту та водневої стійкості матеріалів.

В галузі харчових технологій на кафедрі під керівництвом доцента Крамаренка Д.П. проводиться розробка продуктів лікувально-профілактичного призначення з використанням похідних гідробіонтів. Розроблені нові технології борошняних, емульсійних, фаршевих продуктів з лікувально-профілактичними властивостями на які отримані 23 патенти на винаходи та корисні моделі. Кафедра активно займається розробкою  продуктів для підтримання здоров’я українських військовослужбовців. Результати роботи постійно друкуються у фахових вітчизняних і закордонних виданнях.

 

Науково-дослідна робота зі здобувачами вищої освіти

Кафедра постійно заохочує здобувачів вищої освіти до науково-дослідної роботи. Здобувачі вищої освіти приймають активну участь у роботі конференцій, університетських Днях науки, конкурсах наукових робіт, олімпіадах.

Студенти кафедри неодноразово ставали переможцями всеукраїнських олімпіад і конкурсів наукових робіт.

Результати наукової роботи здобувачів вищої освіти під керівництвом професорсько-викладацького складу кафедри находять відображення у наукових публікаціях.

Здобувачі вищої освіти, які активно займаються науковою діяльністю можуть продовжити навчання в магістратурі та аспірантурі.

Цього року троє випускників кафедри вступили до аспірантури.


Співпраця

Кафедра має багаторічні зв’язки з закладами загальної середньої освіти, закладами професійно-технічної освіти і закладами вищої освіти, кращими підприємствами, організаціями і науковими установами Луганської області і України, що дозволяє забезпечити здобувачів вищої освіти якісними базами для проходження педагогічних і технологічних практик і надає можливість здобувачам вищої освіти працевлаштуватися ще в період навчання. Кафедра ефективно реалізує програму неперервності освіти. Випускники закладів професійно-технічної освіти, які отримали диплом «молодшого спеціаліста» за всіма спеціальностями кафедри мають можливість за результатами ЗНО і фахового вступного випробування вступити одразу на 3 курс. Здобувачам вищої освіти надається можливість участі у різних програмах обміну студентів, вони мають змогу продовження навчання у закордонних закладах освіти за різними програмами співпраці українських та закордонних закладів вищої освіти.


Бази практик

Технологічні практик

  • ТОВ «Старобільська швейна фабрика»;
  • Старобільська меблева фабрика;
  • ВАТ «Старобільськ-Авто»;
  • ТОВ «Автосервіс-Лада»;
  • Фермерське господарство «Венера-2005»;
  • Фермерське господарство «Сапфир-К»;
  • Фермерське господарство «Луна»;
  • Підприємства м. Старобільськ та Луганської області за тимчасовими угодами.

Педагогічні практики

  • ВП «Регіональний центр професійної освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка» Старобільське відділення;
  • Рубіжанський політехнічний коледж ЛНУ ім. Тараса Шевченка;
  • Рубіжанський індустріально-педагогічний коледж;
  • Сєверодонецьке вище професійне училище;
  • Вище професійне училище №92 (м. Сєверодонецьк);
  • Професійне училище №93 (м. Старобільськ)
  • Державний професійно-технічний навчальний заклад «Сватівський професійний аграрний ліцей»;
  • Заклади загальної середньої освіти міста Старобільськ та Луганської області.

Детальну інформацію про спеціальності кафедри можна побачити у презентаціях:

08.10.2021

Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 130 | Добавил: Professor8146 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
» Поиск

» Календарь
«  Ноябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

» Архив записей

» Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz