Мой сайт Пятница, 26.04.2024, 02:46
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
» Меню сайта

» Категории раздела
Новости науки и техники [571]
Science and Technology [11]
Новости наномира [3]
Сплавы [4]
Трибология [0]
Водород [4]

» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

» Форма входа

Главная » 2011 » Май » 27 » Європа починає перевірку своїх АЕС на витривалість
20:08
Європа починає перевірку своїх АЕС на витривалість

Європа починає перевірку своїх АЕС на витривалість

 

Після катастрофи на японській атомній станції «Фукусіма» тема безпеки отримала нове значення. Країни Євросоюзу вирішили перевірити, чи здатні реактори витримати екстремальні ситуації – не лише цунамі.

 

Вперше в історії Європейського Союзу починається перевірка всіх 143 атомних реакторів на здатність витримати екстремальні ситуації. Так звані «стрес-тести» починаються 1-го червня. Перевіряється ціла низка сценаріїв, передусім природні катастрофи – землетруси, цунамі, повені, екстремальні спека чи холод, каже єврокомісар з питань промисловості Ґюнтер Оттінґер.

Перевірятиметься також комбінація різних факторів, як це було в Японії. «Ідеться передусім про кваліфікацію технічного персоналу, робітників та інженерів, про якість експлуатації АЕС», - каже європейський чиновник.

Контроль контролерів

Перевірятиметься все технічне обладнання атомних станцій: чи витримають вони відключення струму? Відключення аварійних генераторів або системи охолодження?

Людський фактор теж буде частиною перевірки. Деякі країни ЄС тривалий час не хотіли брати зобов’язання щодо цього аспекту, але тепер і його детально вивчатимуть. Наприклад, буде перевірено, чи витримають атомні станції падіння на них літака або вибух поруч цистерн із пальним.

Тести без наслідків

Ґюнтер ОттінґерҐюнтер ОттінґерНе перевірятимуть натомість наслідки можливих терактів. Єврокомісар Оттінґер не зміг переконати країни ЄС включити це в перелік заходів, оскільки тут йдеться про національну безпеку. Це компетенція країн-членів і вони вивчатимуть це питання в окремій робочій групі. Для Оттінґера важливо, щоб перевірка тривала в три етапи. На останньому третьому етапі свою думку мають висловити експерти з інших країн. «Потім ми на європейському рівні контролюємо самих контролерів», - каже єврокомісар.

Перевірка триватиме до кінця року. Але критики, наприклад з природозахисної організації «Ґрінпіс» запитують, які вона матиме наслідки? Навіть якщо якась АЕС «провалить тест», та чи інша держава не буде змушена її закрити. Це – справа добровільна.

Автор: Роман Гончаренко
Редактор: Дмитро Каневський


ttp://www.dw-world.de/dw/article/0,,15109135,00.html
Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 539 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Nxvovc  
purchase atorvastatin online cheap <a href="https://lipiws.top/">lipitor 40mg brand</a> order atorvastatin 40mg without prescription

Имя *:
Email *:
Код *:
» Поиск

» Календарь
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

» Архив записей

» Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz