Мой сайт Пятница, 29.03.2024, 01:57
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
» Меню сайта

» Категории раздела
Новости науки и техники [571]
Science and Technology [11]
Новости наномира [3]
Сплавы [4]
Трибология [0]
Водород [4]

» Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

» Форма входа

Главная » 2011 » Апрель » 26 » До 2100 року люди навчаться мінятися, як робот у "Термінаторі-2"
08:32
До 2100 року люди навчаться мінятися, як робот у "Термінаторі-2"

До 2100 року люди навчаться мінятися, як робот у "Термінаторі-2"


США, Вчора, 15:16 Друкувати

Учені склали десять ідей, які визначать майбутнє людини на найближчі сто років.

Робот із Термінатор-2
Архів
"Термінатор-2"
До 2100 року земляни засвоять телепатію, навчаться повертати до життя вимерлих тварин,  уповільнювати старість, а також міняти обриси подібно до того, як це робив робот у фільмі "Термінатор-2".

Такі прогнози на сторінках The Times зробив професор теоретичної фізики City University of New York Мічіо Каку.

Відразу декілька важливих відкриттів він чекає до 2030 року. Так, не пізніше цього часу повинні з'явитися контактні лінзи з доступом в Інтернет. Над прототипом такого пристрою працює професор Бабак Парвіз з Університету Вашингтона (Сіетл). В інтерв'ю The Times він пояснив, що зображення буде формуватися "перед оком" за допомогою напівпрозорих, що не заважають зору, світлодіодів. Пристрій зможе розпізнавати обличчя, здійснювати автоматичний переклад з іноземних мов і виводити в поле зору іншу інформацію.

У той же термін передбачається поява у вільному продажу різних "запчастин" для людського організму. Вже сьогодні наукові досягнення дозволяють створювати хрящі, кістки, шкіру, вуха, носи, кровоносні судини, серцеві клапани, сечові міхури і трахеї.

Робиться це в такий спосіб: на губкоподібній пластиковій основі висіваються клітини, взяті з організму пацієнта. Після додавання каталізатора клітини починають розмножуватися, а основа поступово розсмоктується, розповів виданню доктор Ентоні Атала з Університету Уейк-Форест.

Далі, до 2030 року людство, можливо, здобуде телепатією. Вже сьогодні паралізованим імплантують в мозок мікросхеми, за допомогою яких вони навчаються зусиллям думки писати електронні листи, грати у відеоігри та подорожувати по Інтернету; інженери Honda Corporation створили керованого за тим же принципом робота.

Кендрік Кей з Каліфорнійського університету в Берклі трудиться над "словником мислення": "Не виключено, що незабаром з'явитися можливість відновлювати картину зорового досвіду людини за допомогою одних тільки вимірювань мозкової активності", - говорить він.

Є ймовірність, що до 2070 року вдасться повернути до життя вимерлих тварин, - продовжує Каку. Фахівці змогли клонувати тварину за зразками ДНК, взятими з останків через 25 років після її загибелі. На даний момент вже розшифровано геном неандертальця, й у науковому середовищі точаться розмови про перспективи відродження цього виду.

До 2070 року очікується і поява технологій, що дозволяють уповільнити старіння людини.

Експерименти на тваринах і комахах показали, що 30-відсоткове продовження життя можна забезпечити за рахунок "обмеження в калоріях" на ті ж 30%.

До 2100 року можуть збутися мрії вчених про "програмовану матерію", яка дозволить предметам міняти обриси подібно до того, як це робив робот у фільмі "Термінатор-2".

На сьогоднішній день вже створено особливі мікрочіпи, розміром з шпилькову голівку, так звані "катоми". Змінюючи електричний заряд, вони можуть перегруповуватися, завдяки чому переймають вигляд то аркуша паперу, то чашки, то виделки, то тарілки, стверджує газета. Автор статті мріє про часи, коли "цілі міста будуть вставати в пустелі після натискання кнопки".

На початку XXII століття з'явиться космічний корабель, придатний для подорожі до зірок, сподіваються вчені. Можливо, спочатку це будуть маленькі, "розміром з ніготь", але дуже швидкі, здатні рухатися зі світловою швидкістю комп'ютери, які мільйонами можна буде розсилати по космосу.

Тоді ж земна цивілізація, можливо, здобуде перемогу над раком. Каку пов'язує ці очікування з проривом в області діагностики: вбудовані в унітаз ДНК-чіпи дозволять помітити захворювання на ранніх стадіях. На боротьбу з раковими клітинами (слово "пухлина" до цього часу зникне з англійської мови, переконаний він) будуть кинуті виконані у вигляді "наночастинок" розумні бомби, випробувальні зразки яких є вже сьогодні.

Родні Брукс з Массачусетського технологічного інституту чекає до 2100 року "злиття з роботами":

"Через 50 років ми станемо свідками внесення радикальних змін в людське тіло за допомогою генетичних модифікацій ... Ми більше не будемо обмежені еволюцією за Дарвіном ... До 2100 року в наше повсякденне життя повсюдно увійдуть дуже розумні роботи. Але ми не будемо відокремлені від них - скоріше ми самі почасти станемо роботами і будемо зв'язані з роботами", - прогнозує експерт.

Приблизно тоді ж має відбутися прорив у космічному туризмі, пов'язаний зі створенням космічного ліфта. Передбачається, що цей винахід в сто разів скоротить вартість доставки вантажів на навколоземну орбіту, в результаті чого космічна подорож стане доступною середньостатистичній людині.

Кабіна буде підніматися в небо по тросу довжиною в тисячі миль, який знаходився в режимі відцентровою силою від обертання Землі.

Надію на реалізацію цього проекту дало нещодавнє відкриття карбонових нанотрубок. "Ніяких фізичних перешкод не існує", - рапортує засновник Carbon Designs Бредлі Едвардс.

Читайте також:

Вчені дослідили появу в нашому Всесвіті четвертого виміру

Учені: у 2050 році автомобілі заговорять з будинками

Вчені розробили штучний ніс, який може знайти рак


http://tsn.ua/nauka_it/do-2100-roku-lyudi-navchatsya-minyatisya-yak-robot-u-terminatori-2.html
Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 731 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Xsustz  
buy atorvastatin online cheap <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg ca</a> lipitor 40mg tablet

Имя *:
Email *:
Код *:
» Поиск

» Календарь
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

» Архив записей

» Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz