Мой сайт Вторник, 14.05.2024, 14:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
» Меню сайта

» Категории раздела
Новости науки и техники [571]
Science and Technology [11]
Новости наномира [3]
Сплавы [4]
Трибология [0]
Водород [4]

» Статистика

Онлайн всего: 5
Гостей: 5
Пользователей: 0

» Форма входа

Главная » 2019 » Март » 3 » Вчені встановили справжні розміри атмосфери Землі
09:01
Вчені встановили справжні розміри атмосфери Землі

Вчені за допомогою космічного апарату Solar and Heliospheric Observatory (SOHO), який належить NASA і Європейського космічного агентства (ESA), встановили, що верхні шари атмосфери Землі простягаються в космос на 630 тис. Км. Про це пише портал cikavosti.com.

У виданні нагадали, що раніше вчені «обмежували» кордону екзосфери (верхніх шарів атмосфери) на рівні 200 тис. Км. Однак вимірювач анізотропії сонячного світла SWAN, встановлений на SOHO, допоміг встановити, що протяжна екзосфера Землі, що складається з атомів водню, простягається на 630 тис. Км.

Таким чином, атмосфера Землі повністю охоплює Місяць, який знаходиться в 384 тис. Км від планети, додали на порталі.

Раніше повідомлялося, що Місяць рухається в атмосфері Землі. Стало відомо, що вона набагато більше, ніж вважалося раніше. Так, атмосфера Землі, по завіреннях науки, становила близько двохсот тисяч кілометрів, але ці дані виявилися неточні.

Нове дослідження з використанням найсучасніших методів дослідження показало, що атмосфера нашої планети в районі шістсот тридцять одного кілометра. Згідно з цими даними, частиною атмосфери Землі є також Місяць.

Вчені NASA знайшли секрет появи атмосфери планети. У комічному просторі вчені знайшли безліч планет середнього розміру (приблизно як Земля) з великими атмосферами, у яких є різні особливості.

Причиною багато в чому появи цих проблем є сильні удари, які відокремлюють газ від планети, вони часто і формують атмосферу. Більш того, дослідники вважають, що подібна історія трапилася і з нашою Землею, а Місяць - це те, що вийшло в результаті одного з зіткнення.

Вчені припускають також, що ключовим фактором у такій ситуації є енергія тіла. Це означає, що швидке небесне тіло, яке зіштовхнеться з нашою планетою, здатне виділити більше водню.

Однак точну відповідь на питання, яке хвилює мільйони людей можна буде отримати тільки після того, як відбудеться перша експедиція на Марс участю астронавтів.

Про це заявив перший помічник керівника дирекції наукових місій NASA Томас Зурбухен, що займає цю посаду 2016 року.

Представник NASA також повідомив, що не хотів би брати участь в експедиції особисто. Причиною цього рішення є те, що на підготовку до польоту в космос потрібно затратити значну кількість часу.

Однак Томас Зурбухен розповів, коли відправиться експедиція на Марс, яка зможе розкрити безліч таємниць, ет'связанних з позаземним життям. За словами Зурбухена, він розраховує те, що астронавти полетять на Марс вже в середині третього десятка XXI століття.

Слід зазначити, що раніше NASA вже робили сенсаційні заяви про позаземне життя в Сонячній системі. Тоді вчені заявляли, що життя може існувати на одному з супутників Сатурна Енцеладі.

До цього астрономи NASA опублікували унікальні фото ураганів на Юпітері. На них можна побачити два великих урагану - Велика червона пляма і Овал ВА.
Ураган Овал ВА утворився з трьох окремих ураганів, які злилися в 2000 році. Вчені впевнені, що Велика червона пляма було утворено внаслідок аналогічного процесу кілька століть назад. Червонуватий відтінок ураганів надають речовини, які називаються хромофорами.

Одна з основних загроз для людства - небезпека з космосу. У NASA запропонували з нею боротися. Зіткнення нашої планети з астероїдом діаметром в 300 метрів можна порівняти з вибухом атомної бомби.

https://hyser.com.ua/community/442974-uchenye-ustanovili-istinnye-razmery-atmosfery-zemli-vyvody-porazhajut

Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 295 | Добавил: Professor8146 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
» Поиск

» Календарь
«  Март 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

» Архив записей

» Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz